Denizli'deki öğretmen olayında iddianame hazır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2005 20:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk portresini çiğnediği iddia edilen öğretmen F.D ''Türklüğe, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e hakaret'' iddiasıyla yargılanacak.

Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, F.D. hakkında Denizli'de bir dava açıldığını, hazırlanan bir dava dosyası için Adalet Bakanlığı'ndan izin beklenildiğini ve Kelekçi'deki ''Atatürk portresini çiğneme'' iddiasıyla ilgili de Acıpayam Cumhuriyet Savcılığı'nca dava dosyası hazırlandığını söyledi. Cumhurbaşkanı Sezer ile ilgili verdiği dilekçenin ardından F.D'nin Adli Tıp Kurumu'na sevk edildiğini belirten Hatipoğlu, şunları kaydetti:

''Denizli Adli Tıp Kurumu tarafından öğretmenle ilgili bir ay içinde 2 ayrı rapor verilmiştir. İlk raporda 'akli dengesi yerindedir', diğerinde ise 'akli melekeleri tam değildir' denilmektedir. Bu nedenle Denizli Adli Tıp Kurumu Şubesi, F.D'nin İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Merkezi'nde 3 hafta gözetim altında tutularak rapor verilmesi talebinde bulunmuştur. Bu konuda hemen mahkeme kararı çıkarttık. Öğretmen kendi isteğiyle veya polis marifetiyle İstanbul'a müşahedeye gönderilecek. Gelecek rapora göre de karar verilecek.''

Acıpayam İlçesi'ne bağlı Kelekçi Beldesi'nde öğretmenlik yapan F.D'nin, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile ilgili Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçede, ''Bu Cumhurbaşkanı yetersizdir. Görevini yerine getirememektedir. O'nu görevden alın, yerine beni atayın'' dediği, ayrıca Türklüğe hakaret edici ifadeler kullandığı belirtildi.

TCK'nın 301. maddesi uyarınca öğretmen hakkında, ''Türklüğe hakaret'' iddiasıyla dava açan Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, F.D'nin Cumhurbaşkanı Sezer ile ilgili sözlerinden dolayı dava açılması için Adalet Bakanlığı'ndan izin istendi.

Son olarak, Atatürk portresini duvardan indirip çiğnediği iddiasıyla gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan F.D. hakkında, bu olayla ilgili dava açılması için de Adli Tıp Kurumu'nun raporu bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber